Camilla Andersson bor granne med Norre katts park och glädjs åt de nya träden. Foto: SVT

Fyra år efter Gorm – nya träd på plats i Norre katts park

Publicerad

2015 blåste flera träd ner i Norre katts park när stormen Gorm drog in över Halmstad. Nu – fyra år senare – har kommunen planterat nya lindar och dessutom ett gäng bokar i parken.

– Det är helt underbart och jag blir så glad över att man satsar på detta, säger halmstadbon Camilla Andersson som bor granne med parken.

Hanna Sandqvist är landskapsingenjör på teknik-och fritidsförvaltningen. Enligt henne kan det bli svårt att säkerställa att träd inte faller igen ifall en ny storm skulle dra in.

– Men vi har valt lite större storlek på lindarna. De är mer robusta. Träden kommer få planteringsstöd så att de kan etablera sig tillräckligt i marken, säger hon.

En av de tretton lindarna sätts på plats. Foto: SVT

Projektet kostar cirka 1,9 miljoner kronor. Trädplanteringen är första etappen i en rad restaureringar som kommunen planerar att göra i Norre katts park framöver.

I klippet kan du höra mer om träden.

Norre katts park

Anlades i mitten på 1800-talet och är den till ytan största centrala parken i Halmstad. I parken finns bland annat ett fik, en fontän och ytor för bland annat boulespel och promenader. Det är också här kommunens gymnasieelever samlas när de tar studenten i juni.

Parken har en varierad vegetation med bland annat magnolia, rhododendron, azalea, hängask, bok och lind.

Källa: www.halmstad.se

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.