Sammnlagt jobbade ett tjugotal brandmän med att få branden släckt. Foto: Lennart Benson

Stor garagebrand i Varberg – närboende fick evakueras

Uppdaterad
Publicerad

En garagelänga i Varberg blev inatt totalförstörd i en brand. I samband med branden fick närboende lämna sina hem. En förundersökning med rubricering mordbrand inletts.

Det var vid tre-tiden på natten mot fredagen som både polis, räddningstjänst och ambulans körde till Lindesbergsgatan i centrala Varberg efter larm om brand i en garagelänga.

– När vi kom fram var det en fullt utvecklad brand, så släckningsarbete med rökdykare inleddes omgående, berättar Åsa Eriksson, kommunikationsstrateg på räddningstjänsten Väst.

Ovanpå och bredvid garaget finns sammanlagt tolv lägenheter. På grund av den kraftiga rökutvecklingen fick vissa av de boende utrymma sina hem och placeras i en temporär lokal.

Flera fordon skadades i branden. Foto: Lennart Benson
Styrkor från flera stationer var på plats. Foto: Lennart Benson.

Ett tjugotal brandmän fick jobba med att få den fullt utvecklade branden släckt.

– Det var styrkor från Varberg, Falkenberg och Veddige, säger Åsa Eriksson.

Sju bilar skadade

Vid 4-tiden kunde de boende återvända till sina hem igen. Ingen person kom till skada men däremot skadades sju bilar på grund av rök eller eld. Garaget är helt förstört.

Enligt räddningstjänsten Väst var branden under kontroll.  En styrka fanns kvar på plats för eftersläckning till klockan halv sju på fredagsmorgonen.

Förödelsen inne i garaget. Foto: Lennart Benson
Här rasade branden i Varberg. Foto: SVT

Platsen har spärrats av i avvaktan på teknisk undersökning. Då det för närvarande inte går att avgöra hur branden startat inleds en förundersökning med rubricering mordbrand.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer