Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Campinggästerna är inte nöjda med tånghögarna – inte heller varbergsborna, enligt diskussionen på sociala medier. Foto: Peter Osterberger/SVT

Getteröns camping: Tången skrämmer bort våra gäster

Uppdaterad
Publicerad

Stormvädret har lett till att det blåst upp en mängd tång längs kusten. Detta bekymrar Getteröns camping i Varberg som menar att gäster skräms bort från strandbad.

– Man känner verkligen hur det luktar, säger Jakob Troilius, driftsansvarig på Getteröns camping.

De senaste dagarna har tången på Varbergs stränder skapat engagemang i sociala medier – såväl i bilder som kommentarer. Efterlysningar i stil med ”Finns det någon strand med mindre tång än på Getterön?” och frågor som ”Hur tänker kommunen?” förekommer.

På Getteröns camping har man nu fått klagomål från gästerna.

SVT Nyheter Hallands sommarturné

I klippet visar Jakob Troilius, driftsansvarig på Getteröns camping, runt på stranden.

Tånghögar på stranden

Enligt Varbergs kommun ska högarna med tång ska köras bort till hösten. Då körs det ut i havet igen, när de stora strömmarna går ut och ingen badar.

– Vi jobbar på att få till en plats där vi kan ha masshanteringsstation där också tången skulle kunna lagras, men den platsen har vi inte idag. Därför har vi de här tånghållplatserna istället, säger hamn- och gatunämndens ordförande Ulrika Eriksson (M) till SVT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SVT Nyheter Hallands sommarturné

Mer i ämnet