Från början rapporterades 25 fall av magsjuka, den siffran är efter Smittskydd Hallands utredning uppe i 78.
Orsaken till magsjukeutbrottet ska ha varit en grönsak.
– Så här långt tror vi att det var en grönsak som kommit utomlands ifrån. Grönsaker är svåra att kolla eftersom man inte värmebehandlar dem, säger Mats Erntell, smittskyddsläkare på Smittskydd Halland.
”Bajsbakterie” bakom magsjukan
Smittskyddsenheten har konstaterat att magsjukeutbrottet berodde på bakterien EIECI, en typ av E-colibakterie som kan ge besvärlig diarré med feber och magont. En tarmbakterie som även kallas för ”bajsbakterie”.
– Vi har konstaterat att det framför allt är under torsdagen som personer blivit smittade och då har även personer som endast ätit av salladsbuffén blivit sjuka, säger Mats Erntell.
LÄS MER: Restauranggäster magsjuka i Falkenberg
Det stärker smittskyddsenhetens tes om att det ska ha varit en grönsak bakom magsjukeutbrottet. Eftersom inga grönsaker funnits kvar har Smittskydd Halland inte kunnat göra några prover på grönsakerna.
Den varma maten är dock testad och visade inga tecken på någon smitta.
Inga nya fall
Mats Erntell säger att man inte ska vara orolig för att bli smittad.
– Vi har inte haft några nya fall och inga tecken på smitta efter de dagarna, säger han.