Profeter i sin hemstad. Gyllene tider-premiären på Brottet i Halmsta sålde slut direkt. Foto: SVT

Gyllene Tider-biljetter sålde slut direkt – nu blir det extrakonsert

Uppdaterad
Publicerad

Gyllene Tider är stora i hemstaden. Biljetterna till premiärspelningen på bandets avskedsturné sålde slut direkt efter att de släppts på tisdagen. Nu blir det istället en dubbelkonsert i Halmstad.

På tisdagen släpptes biljetterna till Gyllene Tiders avskedsturné som besöker 17 städer i Sverige i sommar.

Biljetterna till premiären den 4 juli i bandets hemstad Halmstad såldes slut direkt. Nu sätts en extrakonsert in dagen efter.

– Man blir en stolt och glad Halmstadbo över att de väljer att börja i Halmstad, säger Ann Johansson, chef för projekt och evenemang, Destination Halmstad.

Spelningen blir på Brottet i Halmstad.

– Det är fruktansvärt roligt att de ska premiärspela här och det sålde slut direkt. Jag har precis fått bekräftat att det släpps en extraspelning den 5 juli.

Trogen publik

Ann Johansson berättar att det vid andra konserttillfällen ofta blir svårt för arrangörerna att säkra ekonomin på grund av sena köp, men att med Halmstad-bandet är det något magiskt.

– Det är stora och dyra uppstartskostnader för andra konserter som blir ett risktagande eftersom folk ofta köper biljetter senare och inte alltid direkt vid släppen. Men när det gäller Gyllene Tider funkar det, för folk vill verkligen gå.

Kärleken till bandet

Att bandet har ett stort stöd från sin hemstad är svårt att ta miste på.

– Det finns ett speciellt hjärta från Halmstadborna till Gyllene Tider och från Gyllene Tider till Halmstadborna.

Är de nya biljetterna till extraspelningen också slutsålda?

– Det har jag inte hunnit kolla, men det är säkert ett stort tryck.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.