Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Förhoppningsvis inspirerar vi andra”, säger Helen Wikström på Varberg Energi om satsningen på biologisk mångfald. Foto: Marcus Alakangas/SVT

Gymnasieelever ska hjälpa energibolaget med biologisk mångfald

Uppdaterad
Publicerad

Varberg Energi och elever från Munkagårdsgymnasiet ska främja biologisk mångfald kring solceller och vindkraftverk vid Solsidan i Tvååker.

– Vi behöver alla bidra till att värna om biologisk mångfald, säger Helen Wikström på Varberg Energi, som är med och driver projektet.

Projektet är ett test där man sått olika fröblandningar i några av mellanrummen, mellan rader av solceller, som ska bidra till biologisk mångfald. Tanken är att få fram fler nyttor för platser med solceller och vindkraftverk – som tar anspråk på allt mer mark.

Till hösten ska nya elever tillsammans med lärare på trädgårdsutbildningen planera ytterligare ytor för projektet som de sedan ska följa under sin treåriga utbildning.

– Nästa vår kommer här anläggas för fullt hoppas vi, säger Helen Wikström.

Starta klippet för att se vad projektet åstadkommit hittills och hör Helen Wikström berätta mer om tanken bakom.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.