Föraren till bilen var den halländska riksdagsledamoten Sara Heikkinen Breitholtz (S) som nu misstänks ha kört påverkad. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Halländsk riksdagsledamot misstänks ha kört drogpåverkad

Uppdaterad
Publicerad

I fredags inträffade en krock mellan en personbil och en buss i Kungsbacka. Föraren till bilen var den halländska riksdagsledamoten Sara Heikkinen Breitholtz (S) som nu misstänks ha kört påverkad.

Enligt polisens händelserapport ska en person fått föras till sjukhus med okända skador. Kungsbacka-Posten var först med att avslöja att det var riksdagsledamoten från Kungsbacka som satt i olycksbilen och nu misstänks för brott.

Socialdemokraternas presstjänst bekräftar händelsen och skriver att Sara Heikkinen Breitholtz har fått flera frakturer och kommer att vara sjukskriven året ut. De vill däremot inte kommentera misstankar om brott och i ett mejl lämnar de följande kommetar till SVT Nyheter:

”Vi kommer inte föregå en eventuell brottsutredning med några kommentarer utan ber om att få återkomma när vi vet mer om vad som har hänt”.

Busschauffören och de tre passagerarna som befann sig i bussen ska ha klarat sig oskadda.

Misstankar om rattfylleri

Enligt uppgifter från stationsbefälet i Varberg i helgen ska politikern vara skäligen misstänkt för grovt rattfylleri och drograttfylleri, vilket är den lägre misstankegraden.

Händelsen utreds nu av polisens avdelning för särskilda utredningar som bland annat har hand om brottsanmälningar mot anställda vid polisen, domare, åklagare och riksdagsledamöter.

– Så fort de har hand om ärendet har övrig polis inte möjlighet att kommunicera något, säger polisens presstalesperson Stefan Gustafsson under måndagen.

SVT Nyheter Hallland har sökt Sara Heikkinen Breitholtz utan framgång.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.