Den varg som vandrat till Halland från gränsen mellan Gävleborg och Dalarna har siktats igen. Foto: Privat/Länsstyrelsen

Halländska vargen dödade får i Veddige

Uppdaterad
Publicerad

Länsstyrelsen fick under tisdagen larm från en gård i Veddige där en varg ska ha gått till attack mot boskap. Den ska ha dödat sju får och tio andra får ska ha skadats, enligt djurägaren. Detta kunde Länsstyrelsen sedan bekräfta efter en inspektion.

Länsstyrelsen är tämligen säkra på att vargen som letat sig till Halland från gränsen mellan Dalarna och Gävleborg har siktats igen. Den här gången i Veddige, där den i veckan gick till attack mot boskap och dödade sju får.

Nu uppmanar naturvårdshandläggare Martin Broberg djurägare i hela Halland att vara försiktiga.

– Det är väldigt olyckligt. Vi vill så klart inte att att boskap ska råka ut för detta. Eftersom vi inte vet exakt var nästa angrepp eventuellt kan ske så uppmanar vi alla djurägare i länet att vidta försiktighetsåtgärder för sina tamdjur och gärna se över sina stängsel, säger han.

P4 Halland var först med att rapportera om vargattacken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.