”Borde bli bra för alla inblandade parter”, säger Gösta Bergenheim (M), ordförande Hallandstrafiken AB. Foto: SVT/Hallandstrafiken

Hallandstrafiken ger grönt ljus till ”Markarydsbussen”

Uppdaterad
Publicerad

Hallandstrafiken har beslutat att stötta ”Markarydsbussen”, näringslivets initiativ för att öka bussförbindelserna mellan Halmstad och Markaryd. Men även Laholm och Halmstad kommun behöver ge grönt ljus för att projektet ska bli verklighet.

Tanken är att dagens linje 325, mellan Halmstad och Markaryd, utökas för att underlätta för pendling till större arbetsplatser i Markaryd.

De inblandade parterna räknar med underskott för bussresorna – men näringslivet i Markaryd skjuter till pengar för att täcka mer än hälften av det. Kostnaderna för de halländska parterna beräknas sammanlagt bli runt 1,5 miljon.

Projektet kommer tidigast att kunna starta i december 2022 och avbryts om resandet blir för lågt.

– Det här borde bli bra för alla inblandade parter, säger Gösta Bergenheim (M), ordförande Hallandstrafiken AB.

Projektet, som planeras pågå i tre år, är ett initiativ från näringslivet i Markaryd som tillsammans med Region Kronoberg och Sydsvenska Handelskammaren gjort en utredning.

I klippet från i somras berättar Gerteric Lindqvist, vd på företaget Nibe i Markaryd om initiativet.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Bakgrunden till detta är en förhoppning om att bättre kollektivförbindelser mellan städerna i slutändan skulle gynna näringslivet i Markaryd. Foto: Frida Lindhe / SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.