• Viktigt meddelande:

    Till allmänheten i Lekeberg i Örebro län: Det kommunala dricksvattnet i Fjugesta, Gropen och Kvistbro kan vara förorenat och bör kokas före förtäring. För mer information lyssna på P4 Sveriges Radio eller gå in på Lekebergs kommuns hemsida. Läs mer

Tove Bergman (MP) hoppas att regionbussarna åter ska trafikera sträckan mellan resecentrum och Österskans. Foto: SVT/TT

Hallandstrafiken kan tvingas tänka om

Publicerad

Hallandstrafiken tar till sig resenärernas kritik gällande de förändrade bussturerna in till Halmstad centrum. Nu ska Hallandstrafiken hitta en lösning tillsammans med kommunen.

– Det är olyckligt att det har blivit såhär. Min förhoppning är att vi ska bli överens om att regionbussarna ska trafikera sträckan igen, säger Tove Bergman (MP) från Hallandstrafikens styrelse.

SVT Nyheter Halland har tidigare rapporterat om hur den inställda turen mellan resecentrum och Österskans i Halmstad har upprört resenärer söderifrån. Resenärer missar anslutningsbussar och är oroade över hur de ska resa.

Men nu verkar det som att Hallandstrafikens styrelse tar till sig kritiken. Under måndagen gav Hallandstrafikens styrelse sin vd i uppdrag att utreda saken.

Ingick inte i planen

Tove Bergman berättar att frågan inte behandlats i kollektivtrafikplanen – förändringen bara skedde. Nu behöver man bättre underlag i frågan och föra dialog med Halmstad kommun om hur de ser på situationen.

– Den borde ha varit med i planen redan från början. Då skulle dialog med kommunen skett redan då.

”Stor trafikförändring”

Hallandstrafikens trafikplaneringschef har tidigare berättat att det inte skulle fungera att sätta in turen till Österskans igen, eftersom de ser förändringen som en möjlighet att istället koncentrera resurserna till resecentrum.

Inför nästa möte den 28 mars hoppas styrelsen på att ha fått en indikation från kommunen.

– Det är en stor trafikförändring, och vi bör vara överens om linjesträckningen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer