Foto: Hallandstrafiken

Nobinas bussar blir de som trafikerar Halland

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det klart att det blir kollektivtrafiksoperatören Nobina, som de kommande tio åren kommer att leverera de nya bussarna till Hallandstrafiken.

Med start i juni nästa år kommer bussar, designade för att spegla den halländska kusten, rulla på Hallands gator. Det stod klart när Hallandstrafiken och Nobina under tisdagen tecknade avtalet.

Förutom att bussarna kommer att se annorlunda ut gentemot de gråa bussarna som finns i dagsläget, kommer även bussarna att vara rustade med fritt wifi och möjligheten att ladda sin elektronikprylar vid varje säte.

Bussar för miljön

I Halmstad, Varberg, Falkenberg och Laholm kommer det även finnas elbussar i stadstrafiken och all övrig trafik kommer köras på förnyelsebara bränslen.

– Det är ett sätt för oss att ta ansvar för miljö- och klimat, men även ekonomisk hållbarhet. Det finns även krav på mindre utsläpp av partiklar, vilket leder till en renare miljö och bättre folkhälsa, säger Daniel Bernhardt Enhetschef buss och taxi på Hallandstrafiken, i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.