Vid det senaste sammanträdet tog teknik- och fritidsnämnden beslutet att tillåta enklare uteserveringar, som inte är bygglovspliktiga, året runt. Foto: Christine Olsson/TT

Halmstad får uteserveringar även under vintern

Uppdaterad
Publicerad

Krögare i Halmstads kommun kan framöver ansöka om tillstånd för att ha uteservering även under vintern. Omständigheterna kring coronapandemin har bidragit till beslutet.

Vid det senaste sammanträdet tog teknik- och fritidsnämnden beslutet att tillåta enklare uteserveringar, som inte är bygglovspliktiga, året runt.

Coronapandemin ställer till det och enligt kommunen har många krögare framfört önskan att just få den möjligheten.

– Vi hoppas verkligen att beslutet kan underlätta för våra lokala företagare. Det känns bra att vi möjliggör uteserveringar året runt, där man kan umgås utomhus och på säkert avstånd, säger Håkan Björklund (C), ordförande i teknik- och fritidsnämnden, i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Halland

Mer i ämnet