Nöjeskoncernens alkoholtillstånd granskas nu efter kaosmatchen. Foto: Johanna Holstein

Domstolsbeslut: Halmstad Live får behålla serveringstillståndet

Uppdaterad
Publicerad

Halmstad Live hade problem med både ekonomin och serverade alkohol på tillställningar som låg utanför deras tillstånd. Men de får trots detta fortsätta servera alkohol och kommer undan med en varning från domstolen.

Tidigare i år drog kommunen in nöjesetablissemanget Halmstad Lives serveringstillstånd för att man inte uppfyllde kraven. Företaget överklagade till Förvaltningsrätten i Göteborg.

Domstolen skriver i sin dom att skatteskulderna är betalda och att Halmstad Live, som har haft serveringstillstånd sedan 2010, tidigare alltid har skött sig och ger företaget en varning. Något som Hallandsposten var först med att rapportera om.

Socialförvaltningen i kommunen fortsätter dock att utreda bolagets alkoholtillstånd efter att man hyrde ut sina lokaler till en illegal kampsportsgala. Om kommunen kommer att överväga att dra in tillståndet på nytt återstår att se.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer