Hör Cecilia Grahn Nyd berätta mer i klippet ovan. Foto: SVT

Halmstadföretaget följer utvecklingen av coronaviruset

Uppdaterad
Publicerad

Utbrottet av coronaviruset i Kina ger följder även i Halland. Hos Halmstadsföretaget MEC-gruppen, som har verksamhet i Kina, följer man utvecklingen noga.

– Vi påverkas inte i nuläget, men om ledigheten för nyåret förlängs ytterligare så kommer det påverka oss, säger Cecilia Grahn Nyd, marknadschef hos det Halmstadsbaserade företaget, som är i reklamartikelsbranschen.

Sedan många år tillbaka har företaget verksamhet i Kina och tillverkningen av produkterna äger också rum i Kina.

Coronaviruset i Halland

– Vi har inte kontor i de drabbade provinserna, men jag tänkte mycket på våra kollegor där när jag hörde om utbrottet, säger Cecilia Grahn Nyd.

Kinesiska nyåret förlängs

På grund av corona-viruset beslutade myndigheter i Kina på måndagen att ledigheten för kinesiska nyåret förlängs till på söndag, istället för att avslutas på torsdag. Under ledigheten är de flesta verksamheter stängda och invånare stannar hemma från jobbet.

Hör Cecilia Grahn Nyd berätta mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Halland

Mer i ämnet