Ordförande i teknik- och fritidsnämnden Håkan Björklund (C) om beslutet att montera ner. Foto: SVT

Halmstadpolitiker om beslutet att nedmontera lekplatserna

Uppdaterad
Publicerad

Beslutet om att nedmontera 21 av 121 lekplatser i Halmstads kommun har fått kritik av både föräldrar och barn i kommunen. Något som Håkan Björklund (C), ordförande i teknik- och fritidsnämnden menar var väntat.

– Mycket av vår verksamhet ligger nära människor, så jag förstår att det blir reaktioner, säger Håkan Björklund (C).

I samband med att teknik- och fritidsförvaltningen gjorde en besiktning av Halmstads lekplatser hösten 2018 så hittades över 300 fel som de skyndsamt var tvungna att åtgärda.

Att rusta upp alla dessa fel ansågs från nämndens sida inte vara ekonomiskt hållbart. Därför fick förvaltningen på sitt bord att ta fram vilka lekplatser som strategiskt skulle vara lönsamma att ha kvar.

Av 121 var det 21 som skulle tas bort, då de inte ansågs vara säkra enligt EU-reglernas standard.

– Det är så väldigt många lekplatser. Den budget vi har räcker inte, men vi ska komma ihåg att det kommer finnas lekplatser kvar. Det är också så att det finns lekplatser på skolor som går bra att använda även på fritiden, säger Håkan Björklund (C).

I klippet ovan kan du höra Håkan Björklund berätta mer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.