Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– Väldigt, väldigt dåligt, säger riksdagsledamot Hans Hoff (S) om att häktet inte har börjat byggas. Kriminalvården menar att det inte är konstigt att det tar tid. Klicka på klippet för att höra mer. Foto: Daniel Strömbäck/SVT

Nytt Halmstadhäkte först 2023 – ”Nästintill skandalartat”

Publicerad

Sedan 2018 har det stått klart att ett nytt häkte med 55 platser ska byggas i Halmstad. Men än har ingen byggsten lagts, vilket får hård kritik av riksdagsledamot Hans Hoff (S), som anser att det hela tar alldeles för lång tid.

Kriminalvården och polisen har i flera år varnat för att det råder brist på häktesplatser i Sverige, samtidigt fortsätter det nya häktet i Halmstad att dröja.

– Man borde omedelbart lagt beställningen och påbörjat bygget så fort det någonsin gick. När kriminalvården nu säger att de har en stor brist så är det till stor del självförvållat, säger Hans Hoff (S).

Häktet klart 2023

Det står nu klart att häktet ska vara byggt 2023. Att det tar fem år att bygga ett häkte när det är brist på häktesplatser, är enligt Kriminalvården inte speciellt långt tid.

Klicka på klippet för att höra Hans Hoffs (S) kritik och hur Kriminalvårdens fastighetschef Magnus Pettersson svarar på kritiken.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer