Jennie Vidal, förvaltningschef hemvårdsförvaltningen i Halmstads kommun är glad över nomineringen. Bilden till höger har inget med digitaliserade lägenheter att göra. Foto: Privat/TT

Halmstads kommun nomineras till pris för digitala äldrelägenheter

Publicerad

Halmstads kommuns digitala äldrelägenheter kan komma att vinna priset för mest samhällsnyttiga e-tjänst på eFörvaltningsdagarna.

Priset eDiamond Award delas ut till den organisation som under året erbjudit medborgare, företag och den egna organisationen nya möjligheter genom samhällsnyttiga e-tjänster. En av de sex finalisterna är Halmstads kommun.

– Det känns helt fantastiskt, att ha kommit så här långt känns hedrande, säger Jennie Vidal, förvaltningschef hemvårdsförvaltningen i Halmstads kommun. 

Kommunen nomineras för deras arbete med smarta hem för äldre, som är ett samarbete mellan Region Halland, HFAB, Halmstad stadsnät, Hälsoteknikcentrum och Högskolan i Halmstad. Tillsammans tog de fram de digitaliserade lägenheterna i Getinge som invigdes i fjol.

”Framtiden har en åldrande befolkning”

Lägenheterna är bland annat rustade med automatisk ledbelysning på väggarna och ett digitalt tittöga på dörren och de digitala funktionerna är till för att underlätta och ge de äldre en tryggare vardag.

– Framtiden har en åldrande befolkning. Därför behöver vi se till att skapa nya välfärdstjänster som underlättar vardagen för de och ger möjligheter till att få vård och omsorg längre hemma. Vår strategi är att alla boende och lägenheter som byggs ska ha den digitala infrastrukturen för att kunna möta framtida behov och krav, säger Jennie Vidal.

Vem som vinner priset presenteras senare under veckan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer