Halmstadsbo dömd till fängelse för grovt koppleri

Uppdaterad
Publicerad

En 33-årig man från Halmstad körde förra sommaren runt en kvinna mellan olika orter för att hon skulle ta emot sexköpare. Hovrätten fastställer nu tingsrättens dom på två års fängelse för grovt koppleri.

I början av förra sommaren hjälpte Halmstadsbon en släkting från Jönköpings län att prostituera en kvinna.

Detta skedde under ett par veckor på olika hotell och vandrarhem i Halmstad, Göteborg, Jönköping och nordvästra Skåne där kvinnan skulle ta emot sexköpare. Männen skapade också annonser som publicerades på en sexköpssajt.

Prostitution i Västsverige

Den 6 juli 2020 steg kvinnan in på polisstationen i Halmstad för att berätta vad som hänt och samma dag anhölls de båda männen.

Greps först i våras

Släktingen har tidigare dömts till två och ett halvt års fängelse för sina gärningar. Halmstadsbon greps först i våras och dömdes i Halmstads tingsrätt till två års fängelse för grovt koppleri och grovt olaga hot, vilket hovrätten nu fastställer efter överklagan. De båda männen ska dessutom betala skadestånd till kvinnan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Prostitution i Västsverige

Mer i ämnet