– Det finns en hel del glada människor i Laholm, säger Patrik Slimane om den friande domen. Klicka på klippet för att höra vad han tycker om att körningen inte var olaglig. Foto: Privat/SVT

Han frias efter körning på strand – hoppades på fällande dom

Uppdaterad
Publicerad

Han åtalades frivilligt för att ha kört bil på stranden i Mellbystrand, i hopp på att dömas och få det konstaterat att körning på bilstranden är olagligt. Under fredagen kom beskedet: Patrik Slimane frias från brott mot terrängkörningslagen – något han tycker känns snopet.

Det råder sedan länge en konflikt om det ska vara tillåtet att köra bil på stranden i Mellbystrand och Skummeslöv. I slutet på sommaren 2019 åtalades Patrik Slimane frivilligt för brott mot terrängkörningslagen.

Under fredagen föll domen, området där Slimane körde anses som väg och inte som terräng. Därför har han inte begått brott mot terrängkörningslagen, uppger domaren Petter Franke.

Patrik Slimane är medlem i föreningen Strandmiljö Laholm som länge drivit frågan om att bilkörning på stranden ska vara förbjudet. Han ser negativt på att det blev en friande dom, men menar att detta inte är slutet.

– Många anser att det är slut idag men jag är inte så säker på det faktiskt, säger Patrik Slimane.

Föreningen Strand För Alla är Strandmiljö Laholms motpol i det hela, de anser att bilar ska få köra och parkera på stranden. Inför rättegången lämnade de in dokument om varför bilar bör få forsätta köra på stranden. Ordförande Mats Olofsson är nöjd med den friande domen:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.