Foto: Skärmdump/TT

Här är polisens uppmaning till ungdomarna i Kungsbacka

Uppdaterad
Publicerad

Under natten mellan måndagen och tisdagen sattes ett hundratal bilar i brand i brandattacker i Västsverige. Nu uppmanar polisen i Kungsbacka kommunens ungdomar att inte göra likadant.

– Vi hoppas att ni inte följer efter det som hände i Göteborg. Via sociala medier uppmanades unga gå ut och bränna bilar och förstöra saker, vilket de tyvärr lydde, skriver polisen på sociala medier.

I inlägget uppmanas föräldrar att prata med sina unga om det olämpliga och farliga i beteendet. Om ungdomarna själva får ett meddelande om att bränna bilar, eller genomföra annan förstörelse, hoppas polisen att de inte lyder.

Kontakta en vuxen

Ungdomarna uppmanas också att berätta för en vuxen att de fått meddelandet.

– Om ett sådant upprop kommer i Kungsbacka hoppas vi att ni är smartare än så, skriver polisen.

Under måndagskvällen larmades också polisen i Falkenberg ut efter att flera boende hört av sig om ungdomsgäng som eldat och kastat sten. Polisen tror dock inte att det har något samband med eldningarna i Göteborg och Trollhättan.

Polisens meddelande i sin helhet. Foto: Skärmdump

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.