Symphonic band var med och framförde under invigningen av kulturhuset Najaden. Foto: Halmstad kommun

Se det nya kulturhuset invigas

Uppdaterad
Publicerad

Under lördagen var det invigning av Kulturhuset Najaden som ligger i Hallandspostens gamla lokaler på Söder i Halmstad. Det blev succé direkt med över 3000 besökare.

– Det är maffigt. Vi har som mål att få 10 000 besökare de sex första veckorna och på lördagen kom en tredjedel, säger Ulf Fembro, rektor på kulturskolan.

Ulf Fembro, chef för kulturhuset, gläds över de 3000 besökarna. Foto: SVT

Trodde ni på en sådan succé innan?

– Hela projektet har gått över förväntan. Vi har en lika bra kvalité som i storstäderna och de finaste scenerna. Besökare kom fram och så att de hörde så bra i lokalerna, att det var sådan akustik, säger han.

Fortsätter i sex veckor

På söndagen fortsätter invigningen. Helsingborgs symfoniorkester under ledning av dirigent Joachim Gustafsson, framför då verk av tonsättaren Tommie Haglund från Halmstad. Invigningsprogrammet fortsätter sedan löpa över sex veckor med bland andra Halmstad kammarkör, jazzbandet Emil Brandqvist trio och melodifestivalstjärnan från Harplinge, Mariette.

I klippet ovan visas tre föreställningar från lördagens invigning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.