Hans Karlsson, HK Varbergs tränare. Foto: SVT

HK Varberg obesegrade efter halva säsongen

Publicerad

Det går bra för Varbergs handbollsklubb. Efter halva serien spelad är laget fortfarande obesegrat, och nu rusar Varberg mot högsta ligan. Vi besökte laget under gårdagens match. Storvinst för HK Varberg – vann med tio mål

– Jag är här varje match jag kan. Tror inte jag missat en enda match den här säsongen, säger supportern Owe Andreasson och fortsätter:

– Det är jätteroligt att de har fått bredd på spelet. Alla killarna bjuder till. Det är fantastiskt.

Det går onekligen bra för HK Varberg nu. Med tolv vinster och en oavgjord match är laget just nu obesegrat i Allsvenskan. En del i framgången är det stora stöd man får från hemmapubliken, menar lagets tränare Hans Karlsson.

– Det känns jättebra. I den här hallen är det ett fantastiskt tryck och det känns som att hela staden ryckts med i framgången, säger Hans Karlsson.

LÄS MER: Storvinst för HK Varberg – vann med tio mål

En av de trogna supportrarna är Owe Andreasson.

– Varje match är det likadant. Vi är över 800 varenda gång, säger han.

Vad tror du att det betyder för laget?

– Jag tror det betyder väldigt mycket. De säger själva att vi är den åttonde spelaren.

Förra året slutade klubben i mitten av Allsvenskan. Inför årets säsong var målet att nå kvalplats till Handbollsligan – den högsta serien, och med halva säsongen spelad ligger Varbergsklubben på första plats i tabellen.

– Först och främst har vi spelat bra matcher. Inför årets säsongen har vi breddat truppen där alla kan gå in och bidra. Sen är vi ett gött gäng och en förening som jobbat hårt för det här, säger Hans Karlsson, tränare i HK Varberg.

LÄS MER: Supervarianten som roar hela Handbollssverige

Men samtidigt som stämningen i klubben är på topp efter årets framgångar gäller det att hålla huvudet kallt, menar spelaren Jonathan Lindberg.

– Det är fortfarande för tidigt i säsongen för att börja tänka på det, säger Jonathan Lindberg.

På läktaren är man däremot inte lika försiktig med att ta ut något i förväg.

Hur ser det ut nästa år?

– Då spelar vi i Handbollsligan, högsta divisionen!, säger Owe Andreasson.

Är du säker på det?

– Jajemen!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer