Foto: Privat/Jenny Ninni Vagnemark

Hon hittade lådor med fisk – på återvinningsstationen

Uppdaterad
Publicerad

Jenny Ninni Vagnemark hittade flera frigolitlådor fyllda med fisk. Och det är inte första gången fisk hittas på samma återvinningsstation.

Det var i söndags som Jenny Ninni Vagnemark gjorde ett besök på återvinningsstationen i Rydöbruk, Hylte. Först trodde hon att någon hade dumpat ett gäng frigolitlådor på platsen, men när hon kom närmare insåg hon vad det var.

– Det var då jag kände den hemska stanken och såg att det var massa fisk i lådorna, säger hon.

Datumet inte utgånget

Jenny Ninni Vagnemark tog bilder på en etikett som fanns på lådorna, för att försöka få fram information om var de kom ifrån. Trots att den informationen fattades framkom det att fisken enligt etiketten hade bäst före datum den 23 maj – med andra ord ett par dagar efter hon hittat dem.

– Jag tyckte det var mycket konstigt. Det är ju en speciell fisk som säkert inte är så billig, så man funderar på varför de är dumpade där, säger hon.

Har hänt tidigare

Hon berättar att det är ganska vanligt att hushållssopor, kläder, möbler och elektronik dumpas på återvinningsstationen, men att liknande fisk också har hittats där tidigare.

– Jag såg ett foto som en person la upp (på sociala medier, reds. anm.) och det ser ut som likadan fisk. Det är tråkigt att folk gör så här, för en vacker dag kanske vi inte får behålla våra återvinningscentraler, och får åka till tippen istället, säger Jenny Ninni Vagnemark.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.