Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Birgitta Nygren håller i kycklingen som hon döpt till Saga. ”Man vill inte släppa taget om dem”, säger hon. Foto: Teresia Loive/SVT

Se glädjen på äldreboendet i Halmstad – hönan Maja med kycklingar har flyttat in

Uppdaterad
Publicerad

På äldreboendet Villa Hertig Knut har fjäderklädda vänner flyttat in – här sprider hönan Maja och hennes fem nykläckta kycklingar glädje hos de boende.

– Det är underbart med de här små liven. De är så mjuka och goa, det känns fantastiskt, säger Birgitta Nygren.

Maja kommer att flytta hem när hon känner sig klar som mamma och kycklingarna få bo kvar till hösten. Sedan flyttar även de till en gård.

– Maja trivs väldigt bra och pratar med de boende. Hon sitter i deras knä och kurrar, säger aktivitetsansvariga Jessika Lindqvist.

”Harmoniskt att få gosa”

Äldreboendet har även en vårdhund och under våren får boendet tillökning med ytterligare en hund som ska tränas för att fungera i vårdsyfte.

– Det är harmoniskt att få gosa med en höna eller en kyckling, säger Thomas Persson, boende på Villa Hertig Knut.

Se klippet när Maja, kycklingarna och de boende umgås. Hör också Jessika Lindqvist berätta vilken påverkan Maja och hennes kycklingar har haft.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.