Efter kommunstyrelsens möte på tisdagen står det klart att Genevadsskolan i Laholms kommun får leva vidare på obestämd tid. Foto: SVT

Hotade Genevadsskolan får frist på obestämd tid

Uppdaterad
Publicerad

Efter kommunstyrelsens möte på tisdagen står det klart att Genevadsskolan i Laholms kommun får leva vidare på obestämd tid.

– Det blev en för het potatis för politikerna, det finns ingen majoritet i dagsläget för att lägga ner, säger Åke Hantoft (C) ordf barn- och ungdomsnämnden till SVT nyheter Halland.

Kommunstyrelsen beslöt att återremittera ärendet till nämnden för att lägga tillbaka den i kommunens skolutredning på obestämd tid.

Förslaget att lägga ner skolan har fått kritik från både föräldrar och skolpersonal och det har genomförts en namninsamling i protest.

”För liten skola”

Idag går 42 barn på skolan som har totalt 60 elevplatser. Redan idag har familjer i Genevadsskolans upptagningsområde valt att låta ett 20 tal barn börja i andra skolor i kommun.

Åke Hantoft (C) ordförande i barn- och ungdomsnämnden beklagar utvecklingen i frågan.

– Elever behöver bra lokaler och stimulerande undervisning, det är mycket viktigt. Det här är en för liten skola för det, säger Åke Hantoft.

Samtidigt menar han att det bara är en tidsfråga innan en avveckling av Genevadskolan lyfts igen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.