Hör Knut Slettengren (M) berätta om hotellet i klippet. Foto: Laholms kommun/SVT

Hotell i Mellbystrand – splittrar invånarna

Uppdaterad
Publicerad

Laholms kommun vill få till ett nytt kusthotell i Mellbystrand. Men det splittrar invånarna, där vissa tycker att den stora byggnaden inte alls passar in bland alla småhus och där vissa vill att Melbystrand ska utvecklas.

År 2012 inledde Laholms kommun en process för att få till ett nytt hotellbygge i Mellbystrand. Tanken är att en entreprenör ska sköta verksamheten. Hotellet är planerat att bli hela 25 meter högt, något som kommer sticka ut bland alla små hus och stugor i närheten.

Grannar oroade

Flera grannar vi har pratat med, som inte vill låta sig intervjuas framför kamera, eftersom det är en känslig fråga, menar bland annat att det kommer förstöra idyllen, att parkeringen som blir överfull varma sommardagar måste vara kvar och att det kommer påverka småvägarna runt omkring.

– Det stämmer inte med vår vackra miljö, det kommer att fördärva vår fina naturmark. Det är helt vansinnigt, säger en boende i området.

Mellbystrandsföreningens ordförande Ariel Striim tycker däremot att de som klagar är egoistiska.

– De vill sitta vid sina stugor och med sin lilla grill. Om man tänker större så tycker jag att man måste förstå att det måste hända någonting, säger Ariel Striim.

125 skrev på en protestlista

Laholms kommun har hållit samråd och tagit in yttranden från myndigheter och allmänheten. Många är kritiska, men det finns också flera som tycker hotellbygget är bra och menar att Mellbystrand förfaller och behöver utvecklas.

Kommunen kommer nu gå igenom alla synpunkter och gå vidare i processen.

Hör miljö- och byggnadsnämndens ordförande, samt Mellbystrandsföreningens ordförande i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.