– Man måste alltid fundera på hur man agerar som chef och ledare. Det vi har reflekterat över hittills så tycker jag vi som arbetsgivare agerat rätt, säger HR-direktören Charlotte Svensson i klippet ovan. Foto: Privat/SVT

HR-chefen: ”Rykten som blivit någon form av sanning”

Uppdaterad
Publicerad

Efter den omdebatterade protestfilmen på sociala medier om schemaförändringar inom daglig verksamhet och LSS-boenden, säger nu Halmstad kommuns HR-direktör att det aldrig varit meningen att personal på daglig verksamhet ska arbeta med brukarnas intimhygien, något som var en del av kritiken personalen framförde i videon.

– När det gäller just hur arbetet ska se ut är det inte klart än. Det jag kan säga nu är att man inte ska få sina hygienbehov tillgodosedda av samma personal på boendet som man arbetar med på dagtid, säger Charlotte Svensson, HR-direktör på Halmstads kommun.

I klippet ovan berättar HR-direktören mer om hur det kunde bli ett missförstånd och hur hon ser på deras egna agerande i frågan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.