Hyresvärden Michael Brinck halverar hyran för sina hyresgäster i april månad. Nu hoppas han att fler tänker till i coronatider. – Det handlar inte om vad en gör utan att vi alla måste dra vårt strå till stacken, säger han. Foto: Privat

Hyresvärdens drag i coronatider – halverar hyran

Uppdaterad
Publicerad

Coronaviruset drabbar samhället hårt rent ekonomiskt. Hyresvärden och egenföretagaren Michael Brinck, från Lindome, ställde sig därför frågan: vad kan jag göra? Nu har han halverat hyran för sina hyresgäster under april månad.
– Vi måste alla hjälpas åt, säger han.

Som egenföretagare har Michael Brick märkt av den påverkan som coronaviruset har mot företagare, och han säger att han tröttnat på vilka åtgärder som den svenska regeringen tagit hittills.

– De kortsiktiga åtgärderna och de stora fina orden som politikerna lovar når sällan till småföretagarna på Kungsbacka torg. Men då kom tanken, vad kan jag göra? Jag behöver mina kunder för att överleva och mina kunder behöver någonstans att bo, säger Michael och fortsätter:

– Så vi måste hjälpas åt, allt hänger ihop. Jag föreslog därför till min fru, som är min moraliska kompass, att vi skulle reducera hyran för våra hyresgäster, och hennes svar var att det var den bästa idén jag haft i år.

”Mitt försök att hjälpa till”

I ett brev som skickades ut till hyresgästerna skrev Michael Brinck bland annat att ”vi behöver hjälpas åt att komma ifatt igen. Inte bara för att känna oss trygga, utan också ekonomiskt”.

Man vet ju själv känslan av att vara hemma sjuk. Det betyder att man får kostnader, minskad inkomst och man sitter där orolig i sin lägenhet. Det här är då mitt sätt att försöka vara med och hjälpa till, berättar Michael som äger ett tiotal bostäder i Kållered.

Stor spridning

Michael delade brevet som hyresgästerna fick på sociala medier för att få fler att haka på och inlägget sprids nu som en löpeld.

– Det finns inneboende godhet hos alla människor, så jag tror säkert det sitter en massa människor som, bara om de får en möjlighet, kommer att hjälpa till. Det handlar inte om vad en gör utan att vi alla måste dra vårt strå till stacken, avslutar Michael Brinck.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Halland

Mer i ämnet