Hans Karlsson är tränare för HK Varberg. Foto: SVT

Inför kvalmatchen: ”Jag tror vi har goda möjligheter”

Uppdaterad
Publicerad

Ikväll dras snaran åt då HK Varberg tar emot Karlskrona i sin fjärde kvalmatch. Då motståndarna leder med 2-1 i matcher blir resultatet avgörande för ifall Varberg behåller chansen att slå sig in i Handbollsligan.

För att ta sig till högsta serien måste HK Varberg först kämpa sig förbi HIF Karlskrona i fem kvalmatcher. Hittills har tre spelats, och i den första segrade Varberg.

– Tittar man på hur vi spelade då fick vi en fullträff. Men Karlskrona har spelat upp sig. Jag tror att vi har goda möjligheter, men vi måste upp på samma nivå som i första matchen. Vi behöver att alla levererar, säger tränaren Hans Karlsson.

Satsar på försvaret

Om det blir förlust under onsdagen grusas lagets chans till att lämna Allsvenskan och debutera i Handbollsligan. Men om de vinner återstår en match till, som spelas på söndag. Lagkaptenen Tobias Bengtsson är hundra procent inställd på det senare alternativet.

– Det är ett bra försvarsspel som gäller. Vi måste få stopp på dem och få in lite kontringar och lätta mål, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.