Hans Karlsson, HK Varbergs tränare. Foto: SVT

HK Varberg tar sikte mot Handbollsligan

Uppdaterad
Publicerad

I morgon, tisdag, drar kvalserien för en plats i handbollens högsta serie i gång. HK Varberg tar emot HIF Karlskrona hemma i Sparbankshallen.

– Går vi upp ska vi inte vara någon strykpåse, säger Hans Karlsson, huvudtränare i HK Varberg.

HK Varbergs andra plats i Handbollsallsvenskan innebär att de nu genom kval får chansen att säkra en plats i handbollens högsta serie – Handbollsligan – nästa år.

– Det är vårt nya mål. Men det gäller att spelarna visar sin bästa sida, säger Hans Karlsson.

Han tror att laget är redo för högsta serien.

– Vi känner att föreningen utvecklats och blivit lite bättre för varje år. Det krävs att vi får behålla spelare. Går vi upp vill vi inte vare en strykpåse som åker ut, säger Hans Karlsson.

Tuff utmaning

Kvalmotståndare är HIF Karskrona som tillbringat säsongen i den högsta serien.

– Det är en jättetuff utmaning men en rolig sådan. Karskrona är solklara favoriter och vi har inget att förlora, säger Hans Karlsson.

En stor match kräver större arena enligt Handbollsförbundets påbud. Kvalserien spelas därför i Sparbankshallen istället för Idrottshallen.

– Jag tror inte det kommer betyda så mycket eftersom vi har samma spelare. Det kommer förhoppningsvis rejält med folk i morgon, säger Hans Karlsson.

Hoppas publiken strömmar till

Under den allsvenska säsongen har publiksiffran i Idrottshallen legat på omkring 800 personer. Hans Karlsson hoppas nu en ännu större publik hittar till Sparbankshallen.

– Kommer det 1 500 personer i morgon hade det varit jätteskoj. I Varberg snackas det mycket handboll och vi har haft ett fantastiskt stöd den här säsongen, säger Hans Karlsson.

Faktum är att spel i Idrottshallen verkar för alltid vara ett minne blott. Handbollsförbundet sätter stopp, oavsett vilken serie laget spelar i nästa säsong. Tråkigt, tycker Hans Karlsson.

– Jag ser Idrottshallen som en arena som passar vår kostym. Många andra föreningar har problem att fylla sina stora arenor. Vi spelar hellre i en mindre full arena än en halvfull större, säger Hans Karlsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.