Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Förskolans barn har har själva tillverkat pynt. Följ med i klippet när de utsmyckar samhällets nya gran. Foto: Daniel Strömbäck/SVT

Stopp för torggranar i Laholm – då tog Våxtorps byalag saken i egna händer

Uppdaterad
Publicerad

När Laholms kommun sparar in blir mindre samhällen i år utan julgran på torget. Våxtorps byalag tog därför saken i egna händer. En egenfixad gran, pyntad med barnens skapelser och solcellsslingor står nu för julstämning i byn.

Runt om i de mindre orterna placerar vanligen kommunen ut torggranar. Men den tuffa ekonomiska situationen som råder gör att kommunen i år sparade in på dessa granar. Något som dock inte stoppade byalaget i Laholm som organiserade operation julgran.

Lång tradition

– Det är inte bara en gran, det är en symbol för traditioner och någonting som knyter oss samman, säger Dag Gustavsson, ordförande i byalaget. Granen donerades av Dags föräldrar som äger skog.

Egenfixade julgranar har dykt upp på flera platser i Laholms kommun där invånarna gått samman för att rädda julstämningen.

I klippet får du följa med när barnen pyntar granen i Våxtorp.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.