Elis Jäghammar är en av de drabbade i Knäred, som på lördagen fick besök av Isabella Lövin (MP). Foto: SVT

Isabella Lövin (MP) besöker översvämningsdrabbade Knäred

Uppdaterad
Publicerad

Det har nu gått några dagar sedan Lagan började svämma över och vattenflödena är fortfarande mycket höga. För att höra hur länsstyrelsen och räddningstjänsten har arbetat men också hur de boende har drabbats fick Knäred under lördagen besök av miljö-och klimatministern Isabella Lövin (MP).

– Det känns bra att de här Stockholmspolitikerna tar sig tid och kommer ner och hälsar på oss som har drabbats, säger Knäredsbon Elis Jäghammar.

Han har som mest haft en meter högt vatten i källaren. Han har ingen värme, torktumlare och tvättmaskin har gått sönder och kläder värda pengar har förstörts.

– Dessutom är min fru gravid och har börjat få värkar, det är riktigt dålig tajming, säger Elis Jäghammar.

Isabella Lövin (MP) besökte hans hem och källare vid lunchtid.

– Det här är ett allvarligt läge. Vi kommer tyvärr behöva rusta vårt samhälle så att vi ska kunna undvika de värsta konsekvenserna av översvämningar i framtiden, säger miljöministern till SVT Nyheter Halland.

I klippet under har hon just anlänt till Elis Jäghammars hem.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.