Kommunen är ett steg närmare att bygga en ny skola i Getinge. Foto: SVT

Ja till ny skola i Getinge

Uppdaterad
Publicerad

Det kan komma att byggas en ny skola i Getinge. Det beslutade barn- och ungdomsnämnden under onsdagen, och skickar nu frågan vidare till kommunfullmäktige för slutgiltigt beslut.

Många barn är i dag förflyttade till Plönningsskolan norr om Halmstad. Anledningen är att flera elever fick allergibesvär genom kraftiga eksem och andningssvårigheter efter skolstarten i höstas, vilket SVT Nyheter Halland tidigare har rapporterat om.

”Jag välkomnar beslutet”

Under onsdagen röstade barn- och utbildningsnämnden ja till beslutet om att bygga en ny skola. Tjänstemännen har kommit med tre olika framtida alternativ för Getingeskolan. Majoriteten av politikerna röstade för en ny skola för att man får en skola med ”god inomhusmiljö och lärmiljöer som är utformade för dagens arbetssätt”, skriver kommunen i ett pressmeddelande.

– Jag välkomnar beslutet. Det är hög tid att alla berörda, elever, föräldrar och personal, får veta hur den långsiktiga lösningen för skolan i Getinge ser ut, säger Tove Bergman (MP) ordförande i barn- och ungdomsnämnden.

Ska komma med två förslag

Politikerna gav under mötet tjänstemännen i barn- och ungdomsförvaltningen i uppdrag att återkomma med ett underlag där minst två alternativ för en ny skola presenteras.

Ett alternativ är en ny skola för årskurs F-9. Ett annat alternativ gäller en skola för årskurs F-6, där i så fall årskurs 7-9 placeras i Harplinge eller på annan plats i närområdet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.