• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Arvidsjaur, Norrbottens län. Det brinner kraftigt i en butik i centrala Arvidsjaur, med rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Norrbotten.

”Jag gör ju inte det för att det är kul”, säger ”Johanna” som säljer sex i Halland. Foto: SVT

”Johanna” säljer sex till olika män nästan varje dag

Uppdaterad
Publicerad

20-åriga ”Johanna” började sälja sin kropp när hon var tolv år gammal. I dag uppskattar hon att hon sålt sex till mellan 300 och 400 män i Halland, och efterfrågan är stor.

– Det är olika åldrar, olika yrken, gift, singel, sambo, distansförhållande, det kan verkligen vara vem som helst, säger hon. 

Att polisen nu gör insatser riktade mot sexköp tycker hon är positivt, däremot tror hon inte att polisen kan ta fast alla som köper sex – det är för många.

Vid två tillfällen har hon kontaktat polisen i samband med att hon träffat köpare då det gått över gränsen och det blivit hotfull stämning. Det ena fallet ledde till rättegång där en man dömdes till fängelse.

Se henne berätta mer om sin situation i klippet. ”Johanna” heter egentligen något annat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sexhandeln i Halland

Mer i ämnet