”Det känns sorgligt – vi var så nöjda med förskolan”, säger föräldern Fredrik Rosén som tog med sig barnen Villiam Rosén och Juni Rosén för att se sin förskola. Foto: SVT

Juni, 5 år, såg sin förskola brinna ner

Uppdaterad
Publicerad

”Det känns som att jag ska börja gråta” säger Juni, 5 år, som förlorade sin förskola i branden i Halmstad. Hennes förälder Fredrik Rosén hoppas nu på en bra lösning för barnen.

– Här borta var mysrummet, säger Juni Rosén, 5 år, och pekar på de ruiner som återstår av Vårhems förskola på Rotorp i Halmstad.

Det var sent i går kväll som det larmades om branden. Svenska kyrkan, som är förskolans huvudman, har för dagen ordnat en tillfällig lösning för förskolebarnen i ett församlingshem. Men familjen Rosén bestämde sig istället för att hålla barnen hemma. Tillsammans med föräldern Fredrik Rosén och syskonet Villiam Rosén, 3 år, har Juni cyklat till platsen för att se förskolan.

– Det är jättesorgligt, vi var så nöjda med förskolan och har fyra barn som tillsammans har gått här under tio år, säger Fredrik Rosén.

Hör Juni Rosén och Fredrik Rosén berätta om hur det känns att se förskolan brinna i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.