I klippet ovan berättar föredetta tränaren, Marie Hansen, om vad det är som gör Fridolina Rolfö till en bra yttermittfältare. Foto: SVT

Det var här det började – Fridolinas första tränare berättar

Uppdaterad
Publicerad

Från sjumannaplanen Lertäppa, till att spela kvartsfinal på Roazhon Park under VM i Frankrike. Finns svaret till Fridolina Rolfös framgång som damlandslagets yttermittfältare i Fjärås? SVT Nyheter Halland tar dig med till där allt började.

Sverige står inför en riktig rysare när de under lördagen ska ta sig an Tyskland i kvartsfinal i VM på Roazhon Park i Frankrike. En av alla de som kommer att hålla tummarna för svensk vinst är Fridolina Rolfös gamla tränare, Marie Hansen.

Marie Hansen har sedan knattefotbollen i IFK Fjärås och långt upp i tonåren tränat landslagets yttermittfältare. Att Fridolina redan då visade att hon var landslagsmaterial, har hon inga tvivel om.

Fotbolls-VM 2019

– Fridolina kunde läsa spel som ingen annan kunde i så tidig ålder. Det var givet att om det var någon som skulle spela i landslaget så var det Fridolina, säger Marie Hansen.

Vad tycker du om Fridolinas insats hittills i VM?

– Det var någon som sa innan att det här är Fridolinas mästerskap och jag känner det med. Hon visar verkligen på styrka, säger Marie Hansen.

I klippet ovan berättar föredetta tränaren Marie Hansen om vad det är som gör Fridolina Rolfö så bra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-VM 2019

Mer i ämnet