Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hör vad några Knäredsbor tycker i frågan. Foto: SVT

Knäredsborna: Här är massvis av utländska turister

Uppdaterad
Publicerad

De flesta länderna i Europa får resa in i Sverige med några få undantag. Och det är många i Laholms kommun med omnejd som har märkt av att utländska turister har börjat poppa upp. Det orsakar mixade känslor bland Knäredsborna.

Turister bidrar till ökad handel och spenderar pengar – men samtidigt finns det en oro för smittspridning. Hör vad Knäredsborna säger om saken i klippet.

Vad tycker hallänningarna om att Sverige tar emot turister under pandemin? Läs vår chatt i efterhand här:

SVT rapporterade · Vad tycker du om att turister kommer till Sverige under coronapandemin?

Nu stänger vi den här chatten för den här gången, tack för allt engagemang!

SVT · Per Palmqvist

Det är för jä... att turister prioriteras före svenskar. Vi får bara åka några mil. Nej skärpning till er som beslutar vad som görs. Varför är de så fläta i sitt sätt att styra Sverige å stänga våra gränser bör dom göra. Andra kan det. Nej byt ut hela bunten.

Rigmor johansson

Tyvärr stort misslyckande av FHM o regeringen anser jag. Man kan inte utgå från rekommendationer, folk struntar i det och gör som de vill. Strikta bestämmelser behövs o vi kan inte lita på att turister inte följer våra vimsiga råd. Läs om mannen som inte fick flyga fr Spanien till Lanzarote innan han fått svar på sitt covid-19 test men gjorde det ändå. Nu sitter flera i karantän 14 dagar p g a honom. Det blev deras semester...

Maria

Sjukligt att de åker hit säsongs arbetare från andra länder samtidigt riskerar vissa bli uppsagda inom landet de lär ju behöva dessa jobb och turister som kommer hit från länder som vill stänga Svenskar ute är ju helt otroligt. Hoppas hyckleriet från andra länder slutar. Dock är de väl ingen ekonomisk förlust med turisterna blir de sjuk får man skicka tillbaka dem

Olov

Det är väldigt illa att vi inte kan komma överens med våra grannländer och ha samma begränsningar Värmland översvämmas av norrmän och Skåne/ Halland av danskar och Tyskar stäng till vi är överens med grannländerna

Karl Evert

Vi kommer antagligen få en 2a våg i höst ändå men dumt låta turister komma hit då vi svenska helst ska vara hemma

Siv

medborgare från länder som inte släpper in svenska turister borde inte få komma in i sverige.

stefan

Jag är förskräckt över att så många kommentarer antar att tyska turister inte följer reglerna. Ingen tyskare vill gå till ett svenskt sjukhus frivilligt, för han har säkert en bättre standard på tyska sjukhus.
Var kommer hatet mot turister från? Har vänligheten gentemot utlänningar alltid varit förfalskad? Vi har lämnat mycket pengar i Sverige på 23 år och överväger allvarligt att avskräcka alla vänner från att resa i detta land där vi inte är välkomna. Ursäkta min svenska.

Gerda

Här på Gotland har nu turistinvasionen tagit fart. Det är både fastlänningar och utländska turister som kommit redan. Hur ställer sig FHM till att många människor trotsar 2-timmarsregeln och vad tänker de göra åt det?

Maria

Tycker det är extremt märkligt och ologiskt att vi skall ta emot utländska turister från tex det hårt drabbade sydeuropa utan att först sitta 14 dagar i karantän precis på samma sätt som vi får göra om vi skulle komma på iden att semestra i exempelvis Spanien. Smittan går ju så att säga ” both ways”, det kan komma personer hit som bär på smittan och i värsta fall orsaka en ” andra våg” här i Sverige....det handlar som sagt inte bara om sjukvårdens resurser utan också om smittspridning....skulle vilja ha en bra förklaring från FHM om detta scenario!

Agneta

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Halland

Mer i ämnet