Kommunstyrelsens ordförande i Laholm, Erling Cronqvist (C), skjuter ifrån sig kritiken från revisionen. Foto: Kristian Åkergren/SVT

Kommunstyrelsen viftar bort kritiken från revisionsrapporten

Publicerad

Revisorerna i Laholms kommun riktar kritik mot den politiska ledningen för att inte ha tagit ansvar för upphandlingsbristerna gällande skolmöblerna till nya Glänningeskolan. Något som kommunstyrelsens ordförande Erling Cronqvist (C), viftar bort då de anser att de gjort tillräckligt.

– Vi tycker det är orättvist. Vi har gjort allt vad vi har kunnat, säger han till SVT Nyheter Halland.

I kritiken från revisorerna föreslås det bland annat till kommunfullmäktige att dåvarande ordförande för nämnden barn- och ungdomsnämnden, Maria Bronelius (C) inte ska beviljas ansvarsfrihet.

– Just nu har jag ingen åsikt. Jag vet att det finns ett dokument från Maria där det finns en del saker där hon menar att revisionen tänkt fel, men det får vi återkomma till i kommunfullmäktige, säger Erling Cronqvist (C).

I klippet ovan kan du höra ordförande i kommunstyrelsen svara på den kritik som revisionen riktar mot kommunstyrelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.