I klippet ovan berättar Lisa Andersson (M) om hur hon ser på kommunens arbete, hur hon ser på Alléskolan som en plats att bo i och hur hon tror det påverkar barnen. Foto: SVT

Kommunen om flerfamiljsflytten från Anneberg

Uppdaterad
Publicerad

Tvåårskontrakten för att få bo i de tillfälliga bostäderna i Anneberg, Kungsbacka löper i år ut för 48 familjer. Vart de ska ta vägen är ännu oklart och kommunstyrelsens ordförande anser att det är upp till var och en att ta ansvar för sitt eget boende.

– Ytterst är det upp till den enskilde att anstränga sig och söka så mycket man kan, säger Lisa Andersson (M), ordförande i kommunstyrelsen.

Lyckas inte familjerna att hitta boende kan de ansöka om tak över huvudet hos kommunen. En av bostäderna som familjerna då kan hamna i är Alléskolan, vilket många av familjerna är oroliga för.

Se intervjun i klippet ovan där Lisa Andersson (M) berättar om hur hon ser på kommunens arbete samt hur hon ser på Alléskolan som en plats att bo i.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.