Klicka på klippet för att se Ayoub Souleyman berätta varför familjen vill flytta tillbaka till Anneberg. Foto: Alexandra Nordwall/SVT

Familjen Souleyman tvingades flytta – längtar tillbaka till Anneberg

Uppdaterad
Publicerad

Familjen Souleyman blev tvungna att flytta från sitt hem i de tillfälliga bostäderna i Anneberg i februari i år när kontraktet löpte ut. De lyckades inte hitta en bostad i Kungsbacka kommun, där pappa Ayoub arbetar och barnen gick i skolan. Till slut hittade de en bostad i Falkenbergs kommun.

– Om vi hittar en lägenhet i Kungsbacka så hoppas vi på att komma tillbaka, säger Ayoub Souleyman.

Familjer som måste flytta från Anneberg kan få flytta till den före detta kulturskolan Alléskolan, om de inte lyckas hitta en egen bostad innan deras hyreskontrakt löper ut.

Familjen Souleyman bodde på Alléskolan i ett halvår när de kom till Kungsbacka för första gången.

Klicka på klippet ovan för att se Ayoub Souleyman berätta varför de flyttade till Falkenberg – och varför de längtar tillbaka till Anneberg.

Så här kommenterar  Kungsbackas kommunalråd Lisa Andersson (M) hur hon ser på situationen för de nyanlända familjerna i Anneberg:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.