I klippet berättar Dima Alhusain, Mohammad Alhaj Ibrahim och deras son Wael Alhaj Ibrahim, om deras oro över att inte få bo kvar i sitt hem i Anneberg. Foto: Casper Sewerin/SVT

Nu måste 48 nyanlända familjer flytta från Anneberg

Uppdaterad
Publicerad

I år måste 48 familjer i de tillfälliga bostäderna för nyanlända i Anneberg flytta därifrån. Dima, Mohammad och deras tre barn måste ut lägenheten sista juni – men var de ska flytta är fortfarande oklart.

– Jag känner mig arg, stressad och ledsen, säger Dima Alhusain.

Kungsbacka kommun byggde lägenhetskomplexen på Södra Annebergsvägen 2019, eftersom de behövde lösa bostadsbristen som uppstod när flera nyanlända familjer flyttade till kommunen.

Hyreskontrakten är tidsbestämda till två år vilket innebär att de 48 familjer som flyttade in i lägenheterna 2019 måste flytta i år, och nu har flera familjer problem med att hitta nya bostäder. Sedan 2019 har nio av 58 familjer hittat ett nytt hem.

– Ytterst är det upp till den enskilde att anstränga sig och söka så mycket man kan, säger Lisa Andersson (M), kommunalråd i Kungsbacka i SVT:s intervju om hur hon ser på situationen för familjerna i Annberg och Alléskolan som alternativ bostad.

Så här kommenterar  Kungsbackas kommunalråd Lisa Andersson (M) hur hon ser på situationen för de nyanlända familjerna i Anneberg:

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.