Arkivbild. Foto: TT/genrebild

Konstaterat fall av corona inom Varbergs omsorg

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagseftermiddagen meddelade Varbergs kommun att det nu finns ett konstaterat fall av corona-smitta hos en medarbetare inom omsorgen. De kan finnas ytterligare två fall, men kommunen meddelar att ingen av dem var på jobbet när symptomen uppstod och ingen av dem har heller varit i tjänst sedan dess.

– Vi har 1 500 anställda inom hela omsorgen och det var väntat att detta skulle hända förr eller senare, säger Josefin Alström, avdelningschef för Varbergs omsorg.

Personen som konstaterats smittad arbetar inom LSS-verksamheten. Hen ska tidigare haft kontakt med en annan person som inte jobbar inom omsorgen men som visat sig bära på sjukdomen.

Coronaviruset i Halland

Infört restriktioner

– De insjuknade mår efter omständigheterna bra och kommer att få stanna hemma tills de är helt friska i enlighet med Folkhälsomyndighetens rekommendationer, säger Josefin Alström.

Finns det risk för att någon av omsorgstagarna kan vara smittade?

Nej, vi ser ingen sådan risk eftersom inga symptom uppvisades när personen var på jobbet, svarar Josefin Alström.

Kommunen har sedan tidigare infört restriktioner för besök på boenden inom vård och omsorg.

Halland hade under måndagen totalt 44 personer som testats positivt för covid-19.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Halland

Mer i ämnet