Joakim Wahlberg och hans grupp fokuserar på att ta inspirerande element från naturen vidare in i skolkorridorerna. Foto: SVT

Kreativiteten flödar under 48-timmars hackathon

Uppdaterad
Publicerad

Under ett 48 timmar långt ”hackathon” går studenter, forskare och företagare loss med sin kreativitet på Högskolan i Halmstad. Uppdraget är att spåna fram inspirerande inomhusmiljöer.

– Det ligger i tiden att titta på hur lokalerna ser ut. Ofta är de rätt trista och man använder ytorna dåligt. Vi vill veta hur vi kan göra det bättre, säger Staffan Enting, innovationsrådgivare på Högskolan i Halmstad.

Till sin hjälp har han studenter och näringsliv som under 48 timmar dyker ned i frågan. Exakt vad som får kreativiteten att flöda är individuellt, men färg, form och natur verkar vara återkommande inslag i idéarbetet.

Gruppdynamik

För att få fram så kreativa idéer som möjligt består lagen av både studenter, forskare och företag – allt för att få till en bra gruppdynamik.

– Fyra personer som till vardags jobbar med exakt samma sak kommer komma fram till en standardlösning. Här lär man sig av varann och kan skapa nytt istället, säger Staffan Enting.

I klippet ovan hör du studenten Joakim Wahlberg beskriva deras idé.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.