Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
”Vi har fått jobba i uppförbacke hela tiden, nu får vi kanske en chans att få jobba så som vi vill”, säger Roger Carlsson, verksamhetsansvarig i Halmstad. Foto: SVT

Kris Halmstad efter uteslutningen: ”Vi tar det med ro”

Uppdaterad
Publicerad

Föreningen Kriminellas revansch i samhället Halmstad har uteslutits från riksorganisationen. Åsikterna om varför går isär, men enligt verksamhetsansvarige i Halmstad handlar det om ett missförstånd.

Argumenten bakom uteslutningen från riksorganisationen var att ledningen i Halmstad, enligt riksorganisationen, inte agerat i enlighet med föreningens stadgar och moral. Detta menar Roger Carlsson, verksamhetsansvarig i Halmstad, är ett missförstånd. 

– De är inte korrekt insatta i reglerna för de stöd vi har fått från staten, säger Roger Carlsson. 

Kanske fortsätter

Roger Carlsson berättar att riksorganisationen och den lokala föreningen haft delade meningar om hur medlemmarna ska agera för att komma in i samhället igen.  

– Vi har fått jobba i uppförbacke hela tiden, nu får vi kanske en chans att få jobba så som vi vill, säger Roger Carlsson. 

Nu ska föreningen i Halmstad samlas och de cirka 40 medlemmarna ska tillsammans bestämma vad som blir nästa steg. 

– De får ta ställning till om vi ska fortsätta eller inte, förhoppningsvis vill de det så vi kan fortsätta verka och vara, säger Roger Carlsson. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer