Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Arbetsmiljöverket riktar efter branden i Vallda kritik mot Kungsbacka kommuns riskhanteringsarbete inom hemtjänsten, brister kan försätta medarbetare i fara. Foto: Rebecka Block/SVT

Kritik mot Kungsbacka kommun efter branden i Vallda

Uppdaterad
Publicerad

Arbetsmiljöverkets rapport visar att det saknas delar i kommunens riskbedömningar i arbetet hos enskilda brukare.

Norra Halland var först med nyheten om att arbetsmiljöverkets rapport är klar och den visar bland annat brister i riskbedömningar vad gäller eventuella förändringar i brukares hälsotillstånd. Enligt rapporten uppdaterar inte kommunen riskbedömningar, vilket kan utsätta hemtjänstpersonalen för fara.

Arbetsmiljöverket pekar även på att nattpersonal inte har tillräcklig kännedom om de riskbedömningar som gjorts. Här finns ett kommunikationsproblem.

Kraftig villabrand i Kungsbacka

Isa Urun, verksamhetschef för vård och omsorg, säger till SVT att det finns rutiner för arbetet med enskilda brukare, som täcker de behov som finns, men att de behövs synliggöras mer för medarbetarna.

– Vi har en rutin men vi måste göra den mer känd, säger Isa Urun.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kraftig villabrand i Kungsbacka

Mer i ämnet