Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Mycket tyder på att det är mannen i huset som har arrangerat branden”, hör Krister Adolfsson, lokalpolisområdeschef i Kungsbacka, kommentera utredningen i klippet. Foto: Peter Osterberger/SVT

Mordbrandsutredningen i Vallda avslutad

Uppdaterad
Publicerad

Utredningen om mordbranden i Vallda i Kungsbacka är nu avslutad. Den slår fast att mannen som bodde i huset är den som orsakat branden. Både mannen och hans fru omkom.

Den avlidne mannen misstänktes för grov mordbrand, mord och försök till mord och utredningen avslutas nu eftersom han är avliden.

– Branden startade efter en kraftig explosion inne i huset och den tekniska undersökningen visade att det är någon form av motorbensin tillsammans med gasol som användes för att antända huset, säger Krister Adolfsson, lokalpolisområdeschef i Kungsbacka.

Två kvinnor från hemtjänsten kom till villan efter att någon i paret skickat ett larm till hemtjänsten. Båda kvinnorna skadades vid branden.

Utredningen kan dementera de initiala uppgifterna om att mannen ska ha kastat något inne i bostaden.

Det finns inte heller något som tyder på att mannens syfte var att skada personalen från hemtjänsten som kom till villan strax före branden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.