Två personer omkom och personal från hemtjänst brännskadades efter villabranden i Kungsbacka. Foto: Joakim Eriksson

Misstänkt mord efter villabrand i Kungsbacka

Uppdaterad
Publicerad

Efter villabranden i Kungsbacka, där två personer omkom och två hemtjänstpersonal skadades, är nu en person skäligen misstänkt för grov mordbrand, mord och försök till mord.

– Den misstänkte är avliden och vi söker inte aktivt efter någon annan misstänkt, säger Krister Adolfsson, lokalpolisområdeschef.

Enligt Krister Adolfsson har det även florerat rykten om att någon typ av flygbränsle ska ha använts vid villabranden. Men det finns inget i utredningen som tyder på det.

– Det mesta i utredningen antyder att det är bensin som har använts, säger han.

Kraftig villabrand i Kungsbacka

Polisen har tidigare uppgett att mannen som bodde på adressen setts kasta brännbar vätska i huset när hemtjänstpersonal var där.

Hur går ni framåt i utredningen nu?

– Vi vidtar alla åtgärder som vi anser nödvändiga för att få klarhet i vad som har hänt. När vi kommit så pass långt kan vi ta ett beslut om ärendet ska läggas ned, men där är vi inte ännu, säger Krister Adolfsson.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Starta klippet för att höra Krister Adolfsson, lokalpolisområdeschef, berätta om hur polisen arbetade med fallet initialt. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kraftig villabrand i Kungsbacka

Mer i ämnet