Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”När vi gick ut med den första informationen så visste vi inte exakt vad felet berodde på”, säger Emma Gröndahl, kommunchef i Hylte. Hör henne berätta mer i klippet. Foto: Kristian Åkergren/SVT

Kritiken mot Hylte efter vattenföroreningen i Unnaryd: Sen och bristfällig information

Uppdaterad
Publicerad

Flera personer har riktat kritik mot Hylte kommun efter att invånarna först sent på förmiddagen nåddes av informationen om kemikalieföroreningen i det kommunala dricksvattnet. Bland annat hann en del invånare få i sig vattnet redan vid frukosten innan de nåddes av varningen. Nu svarar kommunen på kritiken.

– Uppenbarligen har vi inte gett tillräckligt med information, säger kommunchefen Emma Gröndahl.

Det var under måndagen som ett VMA, viktigt meddelande, gick ut om att kemikalieföroreningar gjort att vattnet i Hylte kommun inte gick att dricka. Trots det hann personer få i sig, och duscha i, det skadliga vattnet innan de nåddes av varningen.

– När vi gick ut med den första informationen så visste vi inte exakt vad felet berodde på, säger Emma Gröndahl, kommunchef i Hylte.

I klippet hör du henne svara på kritiken om sen och bristfällig information till invånarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.