Han är ny kommunchef i Laholm

Publicerad

Ett sextiotal ska ha sökt tjänsten som kommunchef i Laholm men valet föll på Anders Einarsson, för närvarande kommunchef i Bollebygd. Han tillträder posten i sommar.

Trots att han ännu inte fyllt 45 har Anders Einarsson nästan 20 års erfarenhet som chef på olika nivåer i kommuner.

– Faktiskt inom samtliga sektorer. De sista fem åren har jag arbetat som kommunchef, säger Anders Einarsson.

Kommunstyrelsens ordförande Erling Cronqvist (C) tror på rekryteringen.

– Som person är han lugn och inlyssnande. Vi tror han får människor med sig på ett klokt sätt vilket känns väldigt bra för Laholm, säger han.

Köpt ut personal för 20 miljoner

Kommunen har haft en turbulent tid. På drygt tio år har Laholm spenderat cirka 20 miljoner kronor på utköp av oönskad personal. Förra sommaren var det Kommunchefen Peter Andreasson som fick gå efter en överenskommelse om tolv månadslöner.

– Det är inget önskat läge men ibland kommer man till den situationen att man måste ta det steget, säger Erling Cronqvist.

Är ni säkra på att ni hittat rätt med den här anställningen?

– Säker kan man aldrig vara men vi har gjort en grundlig rekrytering den här gången.

I klippet ovan får du reda på vilken lön Anders Einarsson får och hur han ser på den. Han svarar även på frågan om han nu ska  flytta till Laholm.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer