• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Snöveltorp, Öbonäs, Kårtorp och omkringliggande områden i Norrköpings kommun. Det brinner i en avfallsanläggning med kraftig rökutveckling som följd. Alla i områdena uppmanas att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer

Cykeln som kostar 42 400 kronor står nu i ett förråd. Foto: Laholms kommun

Laholms kommun polisanmäler inköp av racercykel

Publicerad

Laholms kommun har polisanmält inköpet av en proffscykel som skedde i samband med sommarens volleybollturnering och cykelfestival. Samtidigt har kulturchefen Johan Hjert, som var beställare av cykeln, lämnat sina uppdrag i kommunen.

Den internutredning som Laholms kommun gjort rörande sommarens beachvolleyturnering och cykelfestival är nu slutförd. Utredningen har visat på brister i kultur- och utvecklingsnämndens verksamhet i samband med evenemangen.

”Det är överträdelser som är återkommande vilket innebär att kommunen måste säkerställa att styrdokument följs, särskilt inom besöksverksamheten”, skriver kommunen på sin hemsida.

Kostnaderna för volleybollturneringen visade sig vara avsevärt högre än vad som budgeteras, något som SVT Nyheter Halland har rapporterat om tidigare.

Polisanmälning efter inköp av cykel

Men utredningen har även resulterat i en polisanmälan som Laholms kommun nu har skickat in till polisen. Anmälan gäller ett inköp av en cykel av modell proffsracer till ett värde av runt 42.000 kronor, men som kommunen fick för halva priset av tillverkaren Memil.

– Vi har gjort en polisanmälan eftersom det har framkommit uppgifter i utredningen som vi själva inte kan utreda, säger kommunchef Peter Andreasson.

Vad cykeln har använts till eller varför kommunen köpte in den är fortfarande oklart. När SVT Nyheter Halland pratade med cykeltillverkaren Memils VD Fredrik Strid berättade han att affären var ren marknadsföring, där företaget fick reklamplats till ett utbyte mot det rabatterade priset.

Beställaren av cykeln var kulturchefen Johan Hjert som nu har sagt upp sig från sina uppdrag i kommunen.

SVT Nyheter Halland har sökt Johan Hjert för en kommentar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer